fredag 18. mai 2012

Oppdatert program

Siste programoppdateringer: Kveldstur fredag + Debattforum lørdag

Fredag 25.
>Ankomst.
>KVELDSTUR til Skrøylå. Etter samling og innsjekking så drar vi avsted i biler til Skrøylå ved Fossmark. Her har vi perfekt utsikt over til Preikestolen og den midte del av Lysefjorden. Nå som vi har så flott vær, så vil vi få nydelig kveldslys og interessante fotomotiver. Ettersom vi ankommer Fjellstua på forskjellige tider så er det fint mulig å reise tidligere. Veibeskrivelsen er enkel. Kjør fra Preikestolen i retning Forsand. Når du har kjørt over Lysefjordbrua er det en avkjørsel til høyre skiltet med Fossmark. Følg denne veien innover og følg skiltet avkjørsel til Skrøylå. Her er det stor parkeringsplass og nydelig utsikt. Ønsker du å få et bedre perspektiv på utsikten er det mang muligheter til å bevege seg i terrenget (både oppover og nedover). Vi har med oss grill og knask så sultne fotografer kan få litt å jobbe med.  Kart
Et lite tips; om dere ikke tar av mot Skrøylå, men fortsetter noen hundre meter til mot Fossmark så går veien under et stort utheng som dekker hele veibanen. Her kan det være flott å fotografere bilen sin med verdens fineste utsikt... :)
Hele veistrekningen innover er nydelig og har et vell av fotomotiver!

Lørdag 26.
07:00 - 08:00 Frokost m/niste
08:00 - 15:00 Busstur til Jæren. Bussen kjører til friluft-huset på Orre hvor vi deler oss opp to grupper. Den ene gruppa går øst mot vannet mens den andre gruppa går nordover mot Revtangen. Ved Revtangen tar vi kjerreveien rett øst mot vannet og møter den andre gruppa som går motsatt vei. Vi regner 1.5 time kjøring hver vei, ferjeturen inkludert. Selve kjøreturen veksler vi med en direkte rute ned, og Bueveien hjem igjen for å få med vindmøllepark og info om interessante områder for senere anledninger. Det blir også lagt inn stopp langs ruten når vi trenger å få luftet fotoutstyret. Her blir det mye å glede seg til.
16:00 - 18:00 Årsmøte
18:00 - 19:00 Debattforum - Naturfotografens hederskodeks
19:30 Festmiddag
Sosialt / visning av bilder fra dagens tur / kveldsfoto

Søndag 27.
04:00 - 08:00 Tur til Prekestolen for de spreke som ønsker å oppleve soloppgangen på toppen. Solen står opp kl 5 og turen opp tar ca en time om du er rimelig sprek. Ønsker du mer tid så må du starte tidligere. Turen ned tar 50minutt.
08:00 - 09:00 Frokost m/niste
09:00 - 09:30 Avreise i biler ned til Lysefjordsenteret
10:00 - 16:00 Vi reiser med båt/båter fra Helgøy Skyssbåt innover Lysefjorden. Turens varighet blir ca 6 timer morgen/formiddag så det blir rikelig med fotomuligheter i en av landets flotteste og mest spektakulære fjorder. Her er det virkelig mange fotomuligheter og flotte opplevelser. Preikestolen og området rundt er majestetisk sett fra sjøsiden og opplevelsesmessig er vel kanskje turen inn i Fantahålå den mest spektakulære. I den bratte bergveggen går båten gjennom en trang sprekk/passasje før berget åpner seg opp til en stor sjakt/åpning. Det er en ganske mektig opplevelse å være med båt der inne, omkranset av høye stupbratte fjellsider på alle kanter. Turen går også innom flere andre spennende steder, som f.eks Kjerag som med sine 1000 meter høye bergvegger stuper rett ned i fjorden. Dette er også et av de mest ettertraktede områdene i verden for basehopping, så om vi er heldige så blir det gode muligheter til å få oppleve basehopp i mektige Kjerag. En uforglemmelig tur og spennende fototur.
17:00 Middag
19:00 Sosialt / visning av bilder fra dagens tur / kveldsfoto

Mandag 28.
04:00 Har du ikke fått med deg soloppgangen på Prekestolen så er dette siste sjangs for denne gang.
08:00 - 09:00 Frokost m/niste
Avreise

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar